Äppelpaj

Så här års (augusti) behöver man ta hand om sin pappas äpplen. Då är det utmärkt med äppelpaj. Jag är inte mycket av en bagare, så jag tycker inte man ska krångla till det här för då blir det aldrig av. En enkel smulpaj helt enkelt.

Ingdedienser

  • Äpplen, typ 6-8 stycken.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • lite flingsalt
  • 100 g vegosmör

Gör

  • kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i en form.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och och tillsätt sedan kylskåpskallt smör.
  • Arbeta ihop till en smulig massa och täck äpplena i formen.
  • Grädda i ugn ca 200 grader i botten tills gyllenbrun och äpplena är mosiga.
  • Låt svalna och servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *