
Klassisk libanesisk sallad. Detta recept är ursprungligen från Zeinas kitchen, men lite anpassat efter vad jag gillar. Exempelvis tyckte jag granatäppelsirapen gjorde salladen för syrlig, så jag bytte till lönnsirap och minskade mängden för att det inte skulle bli för sött.
Ingredienser
- ½ gurka, fjärdedelsskivad
- 2 tomater, fjärdedelsskivad
- ½ rödlök, hackad
- 2 msk färsk hackad persilja
- 2 msk färsk mynta
- 1 paprika, hackad 1×1 cm
- 1 halv romansallad, breda strimlor
- ½ msk sumak
Dressing
- 2 msk olivolja
- 1 pressad citron
- ½ msk salt
- 2 msk lönnsirap
På toppen
- ½ libanesiskt pitabröd, friterat
- Granatäpelkärnor (går INTE att uteslutas)
Gör
Förbered grönsakerna och blanda om med sumak. Rör ihop dressingen och häll på, blanda om. När dressingen kommer på kommer grönsakerna att släppa mycket vätska – denna kan du sila bort. Dekorera med friterat pitabröd och granatäppelkärnor.