Ramen Bas

Ramen är makalöst gott. Detta är min go-to bas och kan såklart varieras beroende på vad man har hemma men faktum är att denna variant alltid har blivit bäst för mig. Det är en fuskbuljong eftersom jag använder andra färdiga buljonger och tärningar, men nyckeln är kombinationen av grönkål, selleri och ingefära som jag hittade av en slump. Djupet i denna buljong är så fantastisk att jag inte har haft anledning att försöka göra den från grunden utan hjälp av andra buljonger. Ingefäran gör att det blir en pepprig stark smak så chili behövs ej! Jag har också provat att tillsätta torkad shitake, men det behövs inte. Detta är en bra billig allround buljong med underbart djup!

Ingredienser

1 gul lök
3 st selleristjälkar
4 st vitlöksklyftor
5 cm ingefära
ca 2 dl hackad färsk grönkål
1 msk japansk soya
2 msk Touch of Taste grönsaksbuljong
1 liter vatten
1 tärning knorr svampbuljong.

Gör
Hacka lök, selleri, vitlök, ingefära och grönkål (ta bort stjälkarna) och stek några minuter i olja. Det gör inget om det får lite färg men det ska inte brynas. Tillsätt vätska och tärningar och koka ihop under lock i minst 60 minuter, men gärna 120. Tillsätt vatten om det reduceras för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *