Thailändsk tomatsoppa med shitake

img_1036

Inspiration från Vegansk Street Food av Lamyai Vozzi & Aidah Samphani.

3-4 portioner:
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 spansk chili
- rapsolja
- 3 cm galangarot
- 1 stjälk citrongräs
- 0,5 l vatten
- 500 g passerade tomater
- 400 ml kokosmjölk
Till servering:
- stekt shitake
- svarta bönor
- limeskivor
- krossade jordnötter
- koriander
- färsk bladspenat

Gör
Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Fräs dem i lite rapsolja. Dela galangaroten på mitten, snitta citrongrässtjälken och banka den lite lätt med botten på kniven för att frigöra smakerna, tillsätt sedan detta till grytan och häll på med vatten. Sjud i ca 10 minuter. Tillsätt passerade tomater och kokosmjölk och låt koka ihop i några minuter. Stek svampen och montera soppan med övriga tillbehör. Salta. Ät.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *