Vego Curry

Indiska & bengaliska rätter från grunden

Betyg: 4 / 5

av Nahid Hassan, Isa Ekstam

Matkultur: Indien och Bangladesh

Det här är en perfekt bok om du vill lära dig nordindisk matlagning. Den går noga igenom ingredienserna du behöver, hur smakerna fungerar och vad som är viktigt att tänka på. Den är inte vegansk vilket gör att jag är hård med betyget. Hade kokboken varit vegansk kunde den absolut aspirera på en 5:a. Många av dessa rätter baseras på ghee vilket är synd. Möjligen är många av rätterna också så pass tekniska att du behöver spendera så mycket tid och kärlek med dem att det kan kännas lite avskräckande att sätta igång. Jag tror det hade kunnat balanseras med ytterligare några enklare recept för att göra startsträckan lite mjukare. Boken är helt klart ett måste om du gillar indisk mat. Oerhört goda recept!

Inlägg influerade av denna bok:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *