Edamame

Första gången jag åt detta var på Surfers i Stockholm. Jag trodde man skulle äta hela skidan och tyckte det hela var mycket svårätet och fick kanske i mig två stycken innan jag fattade galoppen. Pinsamt så här i efterhand såklart, men till mitt försvar så var det för att de var galet gott kryddade.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 250 g frysta edamame i skidor
  • en bit krossad ingefära, kanske 3 cm
  • 1 tsk sichuan peppar
  • 1/2 tsk salt

Kryddblandning

  • 1 tsk rostad sichuan peppar, mortlad
  • 1 tsk flingsalt, mortlad

Gör

  • koka upp vatten, ha i frysta edamame med ingefära, sichuan och salt och låt koka upp igen och sjud i ca 4 minuter
  • häll av och kasta bönorna i kryddblandningen med lite olja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *