Huevos Ahogados

Ägg i salsa låter ju inte gott – men i vegansk tappning blir det underbart! Det här receptet är rakt av från Selinas (titta gärna in där för det finns fantastiska recept och två kokböcker – helt gratis!). Vad jag förstår är Huevos Ahogados en traditionell frukosträtt i Mexiko. Rekommenderas varmt istället för söndagsbrunchen – en fantastisk återställare 🙂

Ingredienser

  • 1st gul lök, finhackad
  • 3-4 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 2 pkt krossade tomater
  • 3 msk chipotlepasta (justera efter smak)*
  • 2 msk paprikapulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk timjan
  • 0,5 msk oregano
  • 0,5 msk rökt paprika
  • 0,5 msk anchochilipulver*
  • 1 tsk korianderpulver
  • 2 dl vatten
  • 600 g silkestofu
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 st lime
  • 1 st avokado
  • 1 vårlök (lite purjolök och körbärstomat i mitt exempel ovan)
  • tortilla/liba eller valfritt bröd

(*) dessa kan man ersätta med en egen chilipasta, då tar man torkad chipotle och ancho och sjuder i lite vatten i ca 15 minuter som man sedan mixar till en pasta. Det blir godast tycker jag!

Gör

  • Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuk
  • vänd ner krossade tomater chipotlepasta, kryddor och vatten, puttra i 10 min.
  • vänd ned silketofun i lämpligt stora bitar. Vänd försiktigt runt. Puttra i 5 minuter till och garnera med lime, avokado och vårlök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *