Ägg i salsa låter ju inte gott – men i vegansk tappning blir det underbart! Det här receptet är rakt av från Selinas (titta gärna in där för det finns fantastiska recept och två kokböcker – helt gratis!). Vad jag förstår är Huevos Ahogados en traditionell frukosträtt i Mexiko. Rekommenderas varmt istället för söndagsbrunchen – en fantastisk återställare 🙂
Ingredienser
- 1st gul lök, finhackad
- 3-4 klyftor vitlök, tunt skivad
- 2 pkt krossade tomater
- 3 msk chipotlepasta (justera efter smak)*
- 2 msk paprikapulver
- 0,5 msk spiskummin
- 0,5 msk timjan
- 0,5 msk oregano
- 0,5 msk rökt paprika
- 0,5 msk anchochilipulver*
- 1 tsk korianderpulver
- 2 dl vatten
- 600 g silkestofu
- 0,5 kruka färsk koriander
- 1 st lime
- 1 st avokado
- 1 vårlök (lite purjolök och körbärstomat i mitt exempel ovan)
- tortilla/liba eller valfritt bröd
(*) dessa kan man ersätta med en egen chilipasta, då tar man torkad chipotle och ancho och sjuder i lite vatten i ca 15 minuter som man sedan mixar till en pasta. Det blir godast tycker jag!
Gör
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuk
- vänd ner krossade tomater chipotlepasta, kryddor och vatten, puttra i 10 min.
- vänd ned silketofun i lämpligt stora bitar. Vänd försiktigt runt. Puttra i 5 minuter till och garnera med lime, avokado och vårlök.