Sju-satan-i-helvete så gott! Detta recept är från Jonas Crambys bok Vegetariskt Kinamat varje dag.

Ingredienser
- 10-15 salladslökar
- 1 dl jordnötsolja (eller annan matolja)
- 3 msk mörk soja
- 3 msk ljus soja
- 2 tsk strösocker
- 400 g vetenudlar
Gör
- Spara 1 salladslök till servering och skär resterande i 10 cm långa delar – en av den vita delen och en av den gröna. Spara rotbitarna (där finns mycket smak).
- Julienna (skär tunt) den delade salladslöken (behålla gröna och vita delarna separerade eftersom de tar olika lång tid att tillaga).
- Häll oljan i en kastrull och börja steka den vita, juliennade delen av salladslöken samt roten på låg medelvärme
- När den börjat mjukna häller du i den gröna delen
- Låt puttra under försiktig omrörning tills salladslöken är krispig men inte bränd. Ta upp den och låt rinna av på hushållspapper. Rotbitarna kan du slänga.
- Häll soja och socker i salladslöksoljan och låt koka ihop.
- Koka nudlarna och lägga i portionsskålar.
- Häll på ett par matskedar salladslöksolja och rör runt.
- Toppa med frasig salladslök och lite färsk, finskuren salladslök.